Æble/timian pølser

INGREDIENSER

  • 1 kg svinekød, gerne nakkefilet
  • 150-200 g røget spæk (du kan også sagtens bruge almindelig spæk)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 æbler
  • 15 g salt
  • 25 g timian
  • 5 g sort peber, friskkværnet
  • 1/2 dl kold grøntsagsfond eller kold vand
  • 3-4 m svinetarm

FREMGANGSMÅDE

Kør svinekødet og det røgede spæk gennem kødhakkeren. Tilsæt salt og ælt det derefter med farskrogen i en røremaskine, til farsen bliver lang og sej. Blend hvidløg, løg og æbler til pulp. Rør kødfarsen med løg/æble pulpen, timian og peber og sæt den på køl i en time eller to.

Træk svinetarmen på en pølsestopper. Lad være med at slå knude på enden før til sidst, så kan luften nemlig lettere slippe ud. Kør farsen stille og roligt gennem pølsestopperen, så tarmen fyldes. Sørg for at “massere” pølserne lidt undervejs, så farsen fordeles godt og luften kommer ud. Nu har du en lang medisterpølse. Drej den ved hver 10 cm, så får en række mindre pølser. Bind knude på enden.

Kog en grøntsagsfond op (eller kold vand tilsat laurbærblade, lidt peberkorn og evt. nogle grøntsagsrester, læg pølserne i, skru ned og lad dem simre i 15 minutter ved lav varme. Du kan også vakuumere dem og tilberede dem sous vide på 80 grader i 15-20 minutter, hvorefter du skærer dem fri af vakuummet. Tør pølserne godt af.

Ved servering brunes pølserne af i olie og smør på panden.