Aubergineruller

INGREDIENSER

  • 1 aubergine, skåret i ½cm tykke skiver
  • 2-3 spsk olie til stegning
  • 100-150g frisk gedeost eller måske en blåskimmel
  • 4 spsk friske urter som mynte, koriander eller rosmarin
  • havsalt
  • friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Drys aubergineskiverne med havsalt og lad dem ligge og trække i 15-20 minutter.

Imens blandes de finthakkede urter sammen med osten til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Skyl saltet af aubergineskiverne med koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle. Varm olien på en pande over middel varme og steg skiverne møre og gyldne på begge sider. Tag dem af varmen og læg dem på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir, til de er kølet lidt af.

En spiseskefuld ostecreme lægges på hver aubergineskive og rulles til små “pølser”. Drys med flere urter og dryp med lidt citron. Server dem som de er, gerne sammen med lidt oliven.