Dukkahpanerede sild


INGREDIENSER

  • 1 sild, udbenet pr. person
  • havsalt
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg sammenpiskede
  • 1 dl dukkah
  • Solsikkeolie og smør til at stege i
  • Brøndkarse eller anden urt
  • Citron

 

  • Dukkah:
  • 30 gram sesamfrø
  • 30 gram korianderfrø
  • 15 gram spidskommen
  • 100 gram hasselnødder
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Tag sildene ud af køleskabet, salt dem godt på kødsiden og lad dem ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Dette er med til at gøre kødet lidt fastere.

Dernæst skal de vendes, først i mel, derefter i de piskede æg og til sidst i dukkah.

Steg sildene i en blanding af solsikkeolie og smør, to minutter på hver side, eller til de er blevet fint brune. Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle.

Spis dem varme og anret på et fad med frisk brøndkarse og nogle gode dryp citronsaft.

Dukkah:

Rist alle frøene på en meget varm pande, til de begynder at afgive masser af duft, cirka 10-15 sekunder. De må ikke blive brændte. Hæld frøene i en morter og knus. Hæld hasselnødderne i morteren og knus dem sammen med krydderierne. Tilsæt salt og peber. Bland og smag til.