Flæskesvær

Flæskesvær

INGREDIENSER

  • 1 side flæskesvær
  • havsal

I disse sundhedsdyrkende tider er det måske ikke det mest politisk korrekte at spise, men flæskesvær smager jo bare alt for godt! Jeg bruger dem som snacks, crumble på fisk og til juleaften, hvor der aldrig er svær nok på stegen! Medmindre, selvfølgelig, man laver en porchetta.

 

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær sværen i strimler og trim lidt af fedtet fra. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir på. Salt dem godt, dæk med et stykke bagepapir og sæt en bageplade ovenpå igen, så de ligger lidt i pres.

Stil dem i ovnen i 30 minutter, fjern den øverste bageplade og hæld det smeltede fedt fra. Nu bages sværene uden den øverste bageplade og bagepapir, til de er sprøde.

Hvis du vil have dine svær helt lige, skal sværen lægges på fine rækker på bagepladen med fedtet nederst og sværen øverst. Sørg for at der er godt pres på den øverste bageplade.