Kammuslinger med ærtepuré og chorizo-crumble

INGREDIENSER

Chorizo-crumble

  • 1 chorizo pølse
  • neutral olie
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl hønsefond
  • 200 g ærter, gerne frosne
  • smør til stegning
  • citronsaft
  • otte store, friske kammuslinger, helst lige taget ud af skallen
  • salt
  • neutral olie

Kammuslinger er fantastiske. Specielt hvis man begiver sig ud i at købe dem i skallen! Man skal lige prøve at åbne og rense dem et par gange, så er det, præcis som med østers, ikke så svært længere. Og så er de i øvrigt superflotte de skaller. Og kan nemt bruges til at servere i, hvis man lige renser dem af og koger dem.

Fremgangsmåde:

Chorizo-crumblen:

Skær pølsen i store stykker og blend dem til en fin masse. Varm en pande op med lidt olie på og steg massen, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof. Si det hele og lad chorizo-crumblen tørre af på et stykke køkkenrulle. Gem fedtet – det har en kraftig smag af chorizo og kan bruges som smagsforstærker i sammenkogte retter eller give ekstra smag, når du steger fisk.

Ærtepure:

Hak skalotteløget fint og klar det på en pande i lidt smør i cirka fire minutter.

Tilsæt det finthakkede hvidløg og steg videre i et minut. Hæld hønsefond og ærter på og kog i cirka tre minutter. Overfør til en blender og blend ærtemassen på høj hastighed i to-tre minutter, til den er helt fint og glat. Smag den til med salt og citronsaft og hold den lun.

Kammusling:

Kammuslingerne renses op og lægges i en 10% saltlage (1l vand, 100 g salt) i 10 minutter. Tag dem op og tør dem grundigt af. De skal være helt tørre! Varm en pande kraftigt op med neutral olie i, nok til lige akkurat at dække bunden. Læg kammuslingerne på og undlad at røre ved dem i to minutter. Vend og giv dem et minut på den anden side. Overfør til køkkenrulle og drys med salt.

Læg en skefuld ærtepuré på tallerknen og placer to kammuslinger i puréen. Drys med chorizo-crumble, et par dråber citronsaft og friske urter, eksempelvis kørvel.