Nordisk pizza


INGREDIENSER

Grundej med gær

  • 10 g gær
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 4 spsk. olivenolie
  • 7 dl lunkent vand
  • 700 g hvedemel
  • 300 g durum
  • Et godt nip salt

Pesto: 

  • 50 gram frisk ramsløg/basilikum
  • 25 gram persille
  • 30 gram parmasan
  • 25 gram letristede pinjekerner
  • 1/2-1 dl olivenolie
  • Salt

Nordisk pizza: 

  • 2 tsk. maltmel
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3/4 dl mørkt øl eller lunkent vand
  • 2 tsk bagepulver
  • Et godt nip salt

Fyld: 

  • 4-5 skiver god bacon
  • Frisk rosmarin
  • 2 kartofler
  • 1/2 rødløg i tynde skiver

Dressing: 

  • 100 gram creme fraiche 38%
  • 2 tsk. grov sennep

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i vandet, honningen og olivenolien. Tilsæt så salt. Put halvdelen af melet i og rør på røremaskine i 3-4 minutter Hæld resten af melet i og rør yderligere 5-8 minutter. Kom dejen i en skål, viskestykke over og stå lunt i et par timer.

Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller morter, og blend eller mos alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og smag til med salt og peber – konsistensen på pestoen kan justeres med lidt yderlige olie.

Fordel pestoen på dejen, Flå mozzarellaen fra hinanden og fordel ud over pizzaen. Bag i den varme ovn – helst på en glohed bagesten – i 5-6 minutter eller til osten er smeltet og er begyndt tage farve.

Nordisk pizza:

Bland alle de tørre ingredienser i en røreskål. Tilsæt øl/vand, olie og ælt dejen igennem, gerne minimum 5-7 minutter – til den er smidig og ensartet. Rul dejen tyndt ud. Drys med ost og læg tynde skiver af kartofler og rødløg ovenpå sammen med baconen. Drys pizzaen med rosmarin. Sæt pizzaen i en 250-300 grader varm ovn i ca. 6-12 min. (kortere tid hvis du bruger bagesten/pizzasten).

Dressing:

Rør ingredienserne til dressingen sammen og sæt den til side indtil pizzaen er færdigbagt. Lad pizzaen køle af to minutter – kom dressingen over og server.