Salat med spinat, lam og grillet pære

INGREDIENSER

  • 1 lammefilet eller rester af lammekøllen fra i går
  • 150 gram babyspinat
  • 2 faste pærer
  • 1 granatæble
  • et bundt frisk mynte
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamico
  • en tsk dijonsennep
  • en tsk flydende honning
  • havsalt og friskkværnet peber

Denne salat er en klassiker her i huset, dagen efter vi har spist lammekølle. Den er opstået som en frisk og lækker måde at bruge resterne af kødet på. Hvis du skulle have lyst til at lave den uden forudgående lammespiseri, får du også lige opskriften på en nem lammefilet.

FREMGANGSMÅDE

Krydr lammefileten med salt og peber og brun den godt i olie og smør på en varm pande. Sæt den dernæst i et ovnfast fad i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-30 minutter, til den har en centrumstemperatur på cirka 62 grader. Tag lammefileten ud og lad den hvile utildækket, til den er kølet godt af.

Skær pærerne i tynde skiver på langs og skær kernehusdelen fra. Dup skiverne med køkkenrulle, hvis de er meget våde. Læg dem med en stegepincet på en meget varm grillpande i et halvt minut på hver side til de har fået stegestriber og lad dem køle af.

Rør olivenolie og balsamico sammen i en stor skål, tilsæt dijonsenneppen og rør med en gaffel, til blanding tykner lidt. Smag til med honning, salt, peber og eventuelt mere eddike, hvis den mangler syre. Dressingen er til den søde side men må ikke smage decideret sødt, så bliver det kvalmt.

Skyl spinaten grundigt i et koldt vandbad. Det er ikke nok at lægge den i et dørslag under rindende vand, den skal helt ned og svømme for at blive ren! Tør spinaten af i en salatslynge og lad den så lufttørre på et rent klæde, til den er helt tør. Hæld spinaten ned til dressingen og rør rundt med hænderne, til alle blade er dækket af et fint lag dressing. Fordel spinaten på et fad eller i en flad skål og læg skiver af pære og lam ud over. Mynten tages af stilkene, skylles og tørres og fordeles så ud over salaten. Granatæblet deles midt over og kernerne bankes ud over salaten ved at slå på skallen med en grydeske.

Dryp til sidst med lidt god olivenolie og kværn peber ud over salaten. Server med godt brød til.