
Saltimbocca og rucolasalat med vinaigrette
- 2 tynde skiver kalveinderlår (á 80-100 g)
- 2 friske salvieblade
- salt og peber
- 2 tynde skiver parmaskinke
- 2 tandstikkere
- olivenolie og smør til stegning
Salat og vinaigrette:
- to store håndfulde rucolasalat
- parmesan
- olivenolie
- sherryvineddike
- skalotteløg
- salt og peber
- honning
FREMGANGSMÅDE
Er kødet ikke tyndt nok (3-4mm) kan du pakke det ind i film og give det et par ordentlige dask med bagsiden af en stegepande eller en kagerulle. Læg parmaskinken fladt på dit skærebræt. Læg kødet ovenpå skinken, krydr med salt og peber og fold det om salviebladet, så du har en lille pakke med skinke yderst. Luk pakken med en tandstikker, tryk den lidt fladere med hånden og steg den ved meget høj varme i olie og smør et minut på den ene side og 30 sekunder på den anden.
Til vinaigretten blandes to dele olie til en del sherryvineddike, smag til med salt, peber og lidt honning og tilsæt det finthakkede skalotteløg.
Læg det færdigstegte kød på en tallerken og lad det hvile et øjeblik. Hæld den saft, der siver ud af kødet, op i vinaigretten. Hæld vinaigrette på kødet og på en håndfuld rucolablade. Drys med lidt parmesanflager. Servér.