Nordisk pizza

INGREDIENSER

  • 500 g Løg
  • 1,5 L Oksefond
  • 2 spsk. Smør
  • 1 dusk timian
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 1 stk. Stjerne anis
  • Salt og peber
  • Brød, skæret i passende tykkelse skiver
  • 100g Ost. Gruyere eller Emmentaler. Mænge tilpasses efter smag og behag

FREMGANGSMÅDE

Snit løgene i tynde skiver. Sauter løgene i olie og smør sammen med timian, stjerne anis og laurbær indtil løgene begynder at tage lidt farve. Varm oksefonden op og tilsæt den i gryden med løgene og lad det hele simre sammen i ca. 15-20 min. Indtil løgene bliver møre.

Men suppen simre gør du brødene klar. Tænd ovnen på 200˚ Læg brødskiverne på bagepapir på en bageplade og pensel brødet med en smule olie. Rist brødet til det bliver gyldent.

Ved servering anrettes suppen i en skål eller dyb tallerken og brødet lægges på toppen og ost rives hen over brødet.

Alternativt kan du anrette suppen i et ovnfast fad eller portionsskåle og gratinere suppen med brød og ost i oven ved 225˚ i 15 min og under grill i de sidste par min. Husk at holde øje med at den ikke brænder på.

Velbekomme!