deltag i sommerens junior-madskole for b0rn og unge

Er du mellem 10-16 år, og elsker du at lave mad? Så har vi den perfekte sommerferieaktivitet til dig!

Traditionen tro trækker vi nemlig i det gastronomiske arbejdstøj, når vi sammen udforsker nye retter på vores Junior-madskole for børn og unge.

vælg mellem bageskole og klassisk madskole

Konceptet er simpelt; uanset om du vælger den klassiske madskole eller vores bageskole, så kommer du til at opleve fem hyggelige og velsmagende dage i sommerferien.

På tværs af temaer som ’Mad fra tegnefilm’ og ’Danske klassikere’ vil du blive klogere på madlavning og lære at lave macarons eller hjemmelavede falafler fra bunden.

den perfekte sommerferieaktivitet

Oven i alt det madtekniske er der samtidigt gjort klar til en uge fuld af sjov og nye venner. Hos Timm Vladimirs Køkken er madlavning nemlig noget, vi gør sammen. Derudover tager vi os af opvasken og alt det kedelige, så du udelukkende skal tænke på at skabe fede sommerferieminder. Som vi plejer at sige: Vi laver det grove, så du kan lave det sjove.

hvornår foregår det?

Begge Junior-madskoler afholdes mandag til fredag i uge 27, 28, 31 og 32. I løbet af ugen får du mulighed for at hilse på Timm, som glæder sig helt vildt til at komme forbi og kigge med i gryderne. Så skynd dig at booke årets sjoveste sommerferieaktivitet, mens vi stadig har ledige pladser. Vi glæder os! 

klassisk madskole

underviser fileterer fisk

På vores klassiske madskole skal vi lave retter som:

    • Ratatouille a la tegnefilm
    • Citronfromage med krystalliseret hvid chokolade
    • Falafel fra bunden
    • Hjemmelavet vaniljeis lavet med flydende nitrogen
    • Ceviche med avocadocreme

Hvor: Aarhus og Valby

Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32

Pris: 2.595 kr.
Prisen dækker fem dages madskole mellem kl. 9-15, forklæde, drikkedunk, diplom og opskriftsbog.

bageskole

pige hælder fløde op

På vores bageskole skal vi give os i kast med:

    • Rugbrød fra bunden
    • Is-sandwich med flydende nitrogen
    • Cheesecake med crumblebund og sæsonens bær
    • Macarons med chokoladeganache
    • Glazekage med solbærmousse

Hvor: Aarhus og Amager

Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32

Pris: 2.595 kr.
Prisen dækker fem dages bageskole mellem kl. 9-15 (fredag dog kl. 9-16.30), forklæde, drikkedunk, diplom og opskriftsbog.

se ugens temaer for bageskolen

velkomstdag

Den første dag på bageskolen lærer vi køkkenet og hinanden at kende. Dernæst gør vi rugbrød klar til koldhævning, inden vi tilbereder pitabrød i vores seje pizzaovne. Efterfølgende bliver vores skills og samarbejdsevner testet, når vi sammen skal lave flotte vandbakkelser med lækker vaniljecreme – det bliver både svært og sjovt at prøve kræfter med rigtige konditorteknikker. Til sidst slutter vi dagen af med at pynte og spise vores vandbakkelser, og hvis mor og far er heldige, er der måske også nok til at tage nogle med hjem.

danske klassikere

I Danmark er vi efterhånden ret anerkendt for vores bagværk, og derfor skal vi på denne temadag dyrke nogle af de danske klassikere. Vi lærer at lave et hurtigt og nemt kerneknækbrød, der fungerer som den perfekte snack. Dernæst skal vi træne vores evner i gærdeje og remonce, når vi laver saftige kardemommesnurrer og lærer at folde og sno dem på den helt rigtige måde. Til sidst laver vi lækker karamel til vores version af en luksus-drømmekage, som vi bagefter pynter med guld og glimmer.

sommer

Solen skinner forhåbentlig på denne temadag, når vi udforsker alle de lækreste ting ved sommeren. Vi skal nemlig lave superbløde og smørfyldte briocheboller, vores egen lemonade og selvfølgelig en lækker sommerkage. Briochebollerne bliver den perfekte bund til lækre burgere, hvor vi selv griller bøfferne og laver fyld. Dertil laver vi den flotteste lyserøde rabarberlemonade, som smager fantastisk med isterninger og danskvand i. Dagens store kageprojekt bliver en sommercheesecake med hjemmelavede kammerjunker og en creme, der smager lidt af koldskål. Som prikken over i’et pynter vi herefter med søde sommerjordbær – så bliver det ikke mere sommerligt!

vive la france

På denne temadag skruer vi op for sværhedsgraden. Vi skal nemlig et smut sydpå og lære udfordrende teknikker som ægte franske mesterkokke. Sammen skal vi lave blanke macarons i flotte farver og med helt perfekte fødder. Det er ret svært at få dem til at sidde lige i skabet, men vi øver os sammen og fylder dem med chokoladeganache. Til frokost laver vi luftige og sprøde pizzaer med kartofler og mascapone, som vi bager i vores supervarme pizzaovne. Herefter skal vi arbejde med mørdej og legere lemoncurd til franske citrontærter, hvor vi igen udforsker spændende teknikker. Til sidst pynter vi tærterne med marengs på toppen, hvilket fuldender det endelige resultat.

det store kageshow

Den sidste dag på bageskolen skal fejres med det helt store kageshow! Vi skal eksperimentere med forskellige glaze-teknikker, når vi glazer moussekager i alle regnbuens farver. I samme ombæring finder vi den store pynte-kasse frem og går amok med glimmer, frysetørrede bær og sprøde chokoladekugler. Derefter lærer vi at legere iscreme, som vi senere på dagen laver til is-sandwiches ved hjælp af flydende nitrogen. I den forbindelse inviterer vi kagesultne forældre og søskende på besøg og slutter dagen af med diplomer, opskriftshæfter og highfives til alle de seje undervisere og hjælpere.

se ugens temaer for den klassiske madskole

timms livretter

Vi starter madskolen med at lære hinanden og køkkenet at kende, inden vi kaster os ud i nogle af Timm Vladimirs livretter. Her lærer vi at partere en hel kylling, hvorefter vi bruger alle delene til noget forskelligt. Noget af kyllingen paneres og friteres, mens andet bliver til fyld i vores gyozaer. I den forbindelse skal vi lære at folde gyozaerne som en rigtig japansk kok. Til sidst slutter vi af med at lave en syrlig citronfromage med krystalliseret chokolade som pynt.

mad fra tegnefilm

På denne temadag skal vi forsøge at genskabe nogle af de ikoniske retter, som vi kender fra tegnefilm. Vi starter med Remys mesterværk, når vi sammen giver os i kast med den klassiske franske ret; ratatouille. Herefter laver vi hjemmelavet spaghetti, som vi serverer med kødboller ligesom i Lady og Vagabonden. Til dessert skal vi gøre Tiana kunsten efter, når vi laver luftige og søde beignet præcis som i Prinsessen og Frøen. Alt i alt bliver det en dag med eventyrligt lækker mad!

klima-kriger

På denne temadag skal vi være ægte klima-krigere og kæmpe lidt for den grønne omstilling. Det gør vi blandt andet ved at udnytte nogle af køkkenets rester og trylle dem om til helt nye retter. Vi bruger de sidste rester på kyllingen til at lave en velsmagende suppe, derefter lærer vi at lave hjemmelavet falafel i fladbrød og til sidst forvandler vi daggammelt brød til en lækker dessert. Det bliver skide sjovt!

restaurantaften

Denne temadag er noget helt særligt, for her skal I vise jeres familie alle jeres kokkekundskaber. Vi forvandler madskolen til en restaurant for en aften og serverer forret, hovedret og dessert til alle gæsterne. Sammen med jeres holdkammerater kommer I både til at lave maden, præsentere den og selvfølgelig også smage på det hele selv. Menuen til denne dag forbliver dog en hemmelighed, så det kommer som en overraskelse for alle.

fredags-fest

På madskolens sidste dag runder vi ugen af med et ordentligt brag af en fredagsfest! Frokosten står på fredagspizza i vores seje pizzaovne, hvorefter vi bager sprøde cookies, steger gyldne pandekager og laver vores egen vaniljeis med flydende nitrogen. Til sidst slutter vi madskolen af med at uddele diplomer og opskriftshæfter, mens vi siger tak for en fantastisk uge.

glimt fra vores bageskole og klassiske madskole

Venstre
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Højre
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01

det har andre sagt om vores junior-madskole

Anna har været på flere madkurser i sine ferier og holder meget af at lave mad sammen med andre børn. Men denne gang var det anderledes for Anna. Anna har ikke blot lavet mad. Hun har lært at filetere en rødspætte, lave sushi og vegetariske retter, hun selv har lyst til at spise. Og ikke mindst har hun fået venner, der både er yngre og ældre end hende selv. Anna fortæller, at hvis hun skal blive kok, når hun bliver voksen, vil hun blive en lige så dygtig, sjov og sej kok som Eva, der var hendes underviser.

Forælder til Anna, der deltog på Junior-madskolen i 2023

Jeg har lige været til en fantastisk restaurantaften, da min datter er en del af jeres madskole for anden gang. Altid en succes med madskolen ved Timm.

Forælder til barn, der deltog på Junior-madskolen i 2023

Min datter, Olivia, var på madskole i Valby i sidste uge. Sikke en succes .. stor tak for at sammensætte et forløb med (gode) udfordringer, sammenhold, læring og ros. Restaurant-aften var til stor glæde for os forældre, og alle deltagerne klarede det så fint. Det var en fornøjelse at opleve – hold endelig fast i sådan en aften.

Forælder til Olivia, der deltog på Junior-madskolen i 2023

mand kigger i kameraet

faq: junior-madskole for b0rn og unge

Skal deltagerne have madpakke med?

Du kan med ro i maven lade madpakken blive derhjemme. Der er altid rigeligt undervejs af alt, hvad (mad)hjertet begærer.

Må familien komme og være med?

Ja! Traditionen tro får alle deltagere mulighed for at invitere to familiemedlemmer med ind i maskinrummet på vores Junior-madskole. Alle er velkomne – forældre, bedsteforældre og søskende.

For den klassiske madskole
På en udvalgt aften i ugen vil der være restaurantaften. Det bliver en aften på ægte restaurantmanér, hvor deltagerne agerer vært og kok! Restaurantaftenen kommer til at foregå enten på en tirsdag, onsdag eller torsdag mellem kl. 17-19:30. Den konkrete dag får du mail om to uger inden start.

For bageskolen
På den sidste fredag i ugen slår vi dørene op til det helt store kagebord. Her får I smag for ugens mesterværker, og der vil være alt lige fra glazede kager til is med flydende nitrogen. Sæt allerede nu kryds i kalenderen mellem kl. 15-16:30 om fredagen! 

Er der krav til deltagelsen på årets Junior-madskole for børn og unge?

Timm Vladimirs Køkken kan ikke varetage deltagere med særlige behov. Deltageren skal derfor kunne modtage beskeder i plenum og omgås de andre deltagere på lige vilkår.

Er det muligt at tage hensyn til allergier og særlige ønsker til maden?

Ja, i de fleste tilfælde. Vi kan tage højde for halal, vegetar og derudover nøddeallergi, laktoseintolerance og typisk også specifikke råvareallergier.

Vi kan desværre ikke imødekomme glutenallergi.

I tilmeldingen har du mulighed for at angive de enkelte hensyn, vi skal tage.

Kommer Timm Vladimir?

Ja. Timm kommer forbi og siger hej, uanset hvilken uge du har meldt dig på Junior-madskole. Om det er til en høj femmer, en selfie eller noget helt tredje er helt op til dig.

Hvad har underviserne af forudsætninger for at arbejde med børn og unge?

Vores personale på vores junior-madskole har en ren børneattest. De er ikke uddannet pædagoger, men de har alle erfaring med læring og formidling i et køkken.

Er der mere praktisk info, der kan være godt at vide?

Timm Vladimirs Køkken ligger i både Aarhus, Valby og på Amager. Her kan du se de enkelte adresser.

Amager (bageskole)
Raffinaderivej 10, bygning F
2300 København S
Find vej her

Valby (klassisk madskole)
Skolegade 19
2500 Valby
Find vej her

Aarhus (bageskole og klassisk madskole)
Fiskerivej 2K
8000 Aarhus
Find vej her

Kontakt os
Hvis der er mere, du savner svar på, så tøv endelig ikke med at kontakte os på [email protected].

Handelsbetingelser
Her kan du se vores handelsbetingelser.